Moderator för motorförsäkringsseminarium

Den 11 oktober äger Svenska försäkringsföreningens årliga seminarium om motorförsäkringar rum. Inför årets seminarium blev JW Loss Adjusting tillfrågad om att delta i programgruppen för heldagsseminariet. Det är första gången som ett skadehanteringsbolag fått den möjligheten.

Motorförsäkringsseminariet, tidigare bilseminariet, har i år temat branschens utmaningar ur ett framtidsperspektiv. Daniel Edlund, vice VD och Business Manager motorskador har varit del av programgruppen och kommer att vara moderator under dagen.

– Årets bilskadeseminarium kommer att handla om både morgondagens utmaningar, ny teknik och om bedrägerier. Vi kommer bland annat att ta upp hur delningsekonomi och förändrade konsumtionsmönster påverkar bilägandet och om hur fordonsflottan kommer att se ut på längre sikt, säger Daniel Edlund.

Vilket föredrag ser du mest fram emot att lyssna till?

– Länsförsäkringar Kronoberg inleder dagen med att berätta hur de för en tid sedan avslöjade en liga som satte i system att krocka och sätta bilar i brand. Det ska bli spännande att lyssna på när David Grann, som är chef för personskador och utredning berättar om vad som gjorde att misstankarna om bedrägeri tog fart, berättar Daniel

Ur programmet

  • Att avslöja ett bedrägeri
  • eCall – ett sätt att rädda liv
  • Konsumentverkets tematiska granskning av bilförsäkringen
  • Så överlever serviceföretagen digitaliseringen?
  • Jakten på framtidens bilar
  • Delningsekonomi
  • Ansvar förarlösa bilar
  • Rallyprinsessan Annie Seel

Seminariet vänder sig till personer som arbetar som skadereglerare, tekniker eller utredare av motorfordonsförsäkringar eller arbetar med att produktutveckla inom motorområdet.

Läs mer här